Paella met mosselen

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
• 1 kg mosselen
• 2 teentjes knoflook
• 1 ui
• 1 wortel
• 1 groene paprika
• 3 el olijfolie*
• 200 g paellarijst
• 150 ml witte wijn
• 750 ml visbouillon
• snufje zwarte peper*
• snufje zout*
• handvol platte peterselie
• 1 biologische citroen
• scheutje extra vierge olijfolie*

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, paellapan*, pollepel*, rasp*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Maak de mosselen schoon en spoel ze goed.
  2. Snijd de knoflookteentjes, de ui, de wortel en de groene paprika fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een paellapan en fruit daarin de fijngesneden knoflook en groenten.
  4. Voeg dan de paellarijst toe en bak een drietal minuten terwijl je blijft roeren. De rijstkorrels worden glazig.
  5. Voeg de wijn en de helft van de visbouillon toe. Laat de rijst een tiental minuten koken.
  6. Voeg daarna de rest van de visbouillon toe en laat koken tot de rijst gaar is.
  7. Voeg een tweetal minuten voor het einde van de kooktijd de mosselen toe en roer goed. De mosselschelpen zullen zich openen.
  8. Breng eventueel nog op smaak met wat zwarte peper en zout. Zet het vuur uit.
  9. Hak de peterselie fijn en rasp de schil van de citroen. Voeg deze smaakmakers als laatste toe aan de pan en meng alles goed.
  10. Verdeel voor het serveren de rijst over de borden en giet er nog een scheutje extra vierge olijfolie over.
     

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.