Gestoofd winterfruit met opgeklopte kokos-mascarponeroom en amaretti-koekjes

Voor 6 personen

Ingrediënten:
• 2 appels, in partjes 
• 2 peren, in partjes 
• 2 sinaasappels, geschild en in partjes gesneden 
• ½ tl vanille-extract*
• 2 anijssterren*
• 2 el suiker 
• 250 g mascarpone
• 100 ml kokosmelk 
• 50 g poedersuiker 
• 6 amaretti-koekjes*

Benodigdheden:
 snijmesje*, kommen*, steelpannetje*, pollepel*, garde*, 6 dessertglaasjes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 Bereiding:

  1. Zet de kokosmelk de avond van tevoren in de koelkast. 
  2. Schil de sinaasappel en snij hem in partjes. Verwijder de witte vliesjes (à vif snijden). 
  3. Meng de appelpartjes met de peren, sinaasappel, vanille-extract en steranijzen. 
  4. Doe het mengsel in een steelpannetje met een bodempje water en voeg ook de suiker toe. 
  5. Laat al roerend op een zacht vuurtje 5 minuten stoven. Let op: het is niet de bedoeling dat je het fruit tot moes kookt. 
  6. Klop de kokosmelk, mascarpone en poedersuiker met een garde tot een romig geheel.  
  7. Verdeel het fruit over 6 glaasjes, schep er een royale eetlepel kokos-mascarponemengsel over en werk af met verkruimelde amaretti-koekjes. Serveer onmiddellijk.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Louise De Brabandere.