Trifle met frambozen en lemon curd

Voor 6 à 8 potjes

Ingrediënten:
• 200 g Amaretti-koekjes*, verkruimeld
• 2 eetl frambozenconfituur*
• scheutje citroensap
• 250 g frambozen
• 2 eetl lemon curd*
• 100 g suiker
• 500 g mascarpone, losgeroerd
• 3 eieren
• handvol geschaafde amandelen

Benodigdheden: kookpot/pan, pollepels*, glazen (weck)potjes*, eierscheider*, beslagkommen*, mixer of garde met balletje*, spatel*, plasticfolie, pan*
* Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Doe in elk glazen potje een laagje van de verkruimelde Amaretti-koekjes. 
  2. Verwarm de frambozen met de frambozenconfituur op een laag vuur tot een gladde compote.
  3. Voeg een scheutje citroensap toe en roer om. Laat iets afkoelen.
  4. Giet de frambozencompote in een laagje over de Amaretti-koekjes in de potjes.
  5. Splits de eieren.
  6. Doe de helft van de suiker bij de eiwitten en klop ze bijna helemaal stijf ('zachte pieken').
  7. Klop de eidooiers met de andere helft van de suiker los en voeg dan de lemon curd toe.
  8. Schep de mascarpone door het mengsel met de lemon curd tot er een gladde massa ontstaat.
  9. Spatel er vervolgens de eiwitten voorzichtig door.
  10. Schep het mengsel in een dikke laag in de glazen potjes.
  11. Dek af met plasticfolie en laat een nacht in de koelkast opstijven.
  12. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin – goed opletten dat het niet te donker wordt!
  13. Besprenkel de trifles vóór het serveren met een laagje geroosterd amandelschaafsel.