Zomerse yoghurt-honing-kersen-chocolade ijsjes

Voor 4 ijsjes 

Ingrediënten: 
• 350 gram Griekse yoghurt
• 80 gram honing
• 2 eetlepels kersenconfituur
• 12 verse rijpe zoete Hollandse kersen 
• 25 gram pure chocolade
• 1 theelepel vanillepasta  
• 4 IJslolly-vormpjes

Benodigdheden: kersenontpitter

Bereiding:

  1. Was de kersen en ontpit met een kersenontpitter.
  2. Meng de honing en vanillepasta door de Griekse yoghurt.
  3. Verwarm op laag vuur 2 eetlepels jam in een pannetje.
  4. Schep 2 eetlepels Griekse yoghurt in een kommetje en schep hierop de 2 eetlepels verwarmde jam.
  5. Roer in 1 slag de jam door de Griekse yoghurt zodat een marmereffect ontstaat.
  6. Snijd de kersen in plakjes en leg in de vormpjes.
  7. Hak de chocolade fijn en roer door de yoghurt. Giet een deel yoghurt in de vormpjes en dan een deel yoghurt met de jam en vul het vormpje.
  8. Druk er nog wat plakjes kers in en strooi er eventueel nog wat chocoladerasp over.
  9. Prik de stokjes er in en zet minimaal 5-6 uur in de vriezer.