Ovenpannenkoek met perzik

Deze heerlijke ovenpannenkoek bak je – de naam zegt het al – in de oven! Handig: onze roestvrijstalen pannen mogen in de oven. Het handvat wordt dan wel heet, dus bescherm je handen met ovenwanten/een pannenlap als je de pan uit de oven haalt.

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 110 ml melk
  • 80 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder*
  • 1 tl vanille-extract*
  • ½ tl kardemom (gemalen)
  • Snufje zout*
  • Boter of kokosolie
  • 2 of 3 perziken
  • Amandelschaafsel
  • Poedersuiker en esdoornsiroop (maple syrup)*

Benodigdheden:

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220° C en zet de pan er alvast in.
  2. Meng de eieren, melk, bloem, bakpoeder, vanille-extract, kardemom en zout tot een glad geheel.
  3. Vet de pan in met boter of kokosolie.
  4. Giet het beslag in de pan.
  5. Snij de perziken in stukjes, leg ze in het beslag en strooi er wat amandelschaafsel over.
  6. Zet de ovenpannenkoek ongeveer 12 minuten in de oven.
  7. Bestrooi vervolgens met poedersuiker en giet er wat esdoornsiroop overheen.

Bekijk onze producten