Rouille

Ingrediënten:
• 3 eidooiers
• ¼ tl mosterd
• scheutje Xeres azijn
• enkele saffraandraadjes*
• 2 teentjes knoflook, fijngeperst
• 1 dl olijfolie*
• 1 tl tomatenpuree
• scheutje pastis
• versgemalen peper*
• zeezout* 

Benodigdheden: mixer, garde*, kommen*, koekenpan*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:

  1. Klop de eidooiers los met een mixer of garde.
  2. Doe er de mosterd en de azijn bij. Voeg er druppelsgewijs, onder voortdurend kloppen, de olie bij.
  3. Rooster enkele draadjes saffraan op laag vuur in een pan (niet laten verbranden!).
  4. Blus af met een scheutje pastis en laat vervolgens ca. 10 minuten in een kommetje op smaak komen.
  5. Meng de saffraan met de pastis goed door de mayonaise. Voeg ook de look en tomatenpuree toe. 
  6. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.

Tip: deze rouille is heerlijk bij vissoep en gebakken vis.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.