Gazpacho

Voor 1 liter gazpacho 

Ingrediënten:
• 1 rode paprika, ontpit en in blokjes
• 1 kg tomaten, in blokjes
• 1 komkommer, geschild en ontpit in blokjes
• 1 sjalotje, fijngesneden
• 1 teentje knoflook, fijngeperst
• 1 tl witte wijnazijn
• 3 el olijfolie*
• versgemalen zwarte peper*
• zeezout*

Voor de garnering
• broodcroutons
• paprika’s en komkommer in blokjes 

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, blender, zeef*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 
Bereiding:
  1. Doe de rode paprika, de tomaten, de komkommer, het sjalotje en de geperste look in de blender. Mix goed door. (Indien gewenst kan je de soep nu zeven.)
  2. Voeg de olijfolie en het witte wijnazijn toe. 
  3. Kruid af met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  4. Dien de soep ijskoud op.
  5. Serveer met wat croutons en fijne blokjes paprika en komkommer.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.