Visbouillon

Ingrediënten:
• 1 el boter
• 4 visgraten
• 3 stengels bleekselderij
• 2 uien
• 1 takje tijm
• 3 laurierblaadjes*
• peterselie
• 2 teentjes knoflook
• 1 el zwarte peperkorrels*
• ½ citroen
• 5 dl witte wijn
• 2 L water
• zout*



Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan, pollepel*, zeef*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille



Bereiding:
- Was de selderijstengels en snijd in stukken.
- Schil de uien en snijd ze in stukken.
- Smelt de boter in een kookpot/pan en stoof de uien en selderij aan. Doe er ook de visgraten bij.
- Blus met de witte wijn. Voeg het water toe en breng aan de kook.
- Voeg ook de rest van de ingrediënten toe en laat op een zacht vuur ca. 30 minuten sudderen.
- Zeef de visbouillon.

 

Gebruik deze visbouillon voor een heerlijke vissoep of sauzen.

 

Tip: je kan makkelijk porties van de visbouillon invriezen.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.