Wentelteefjes voor hem & haar

Wentelteefjes met gekarameliseerde banaan en kokosschilfers
Voor 1 persoon


Ingrediënten:
 1 ei
 100 ml melk
 1 dikke snee wit brood
 1 banaan
 1 el zure room
 1 tl suiker
 2 tl boter
 1 el kokosschilfers
 snuifje kaneel*
 esdoornsiroop*

Benodigdheden:diep bord*, garde*, broodmes*, snijplank*, koekenpan*, spatel*, snijmesje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Breek het ei in een diep bord en klop het los samen met de melk. 
  2. Snijd de snee brood in twee driehoekjes en dompel ze in het ei-melkmengsel.
  3. Smelt 1 tl boter in de pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
  4. Verwijder de schil van de banaan, snijd hem in de lengte in twee en halveer hem dan in de breedte zodat je 4 stukken hebt. 
  5. Bak de banaan met een beetje boter, wat suiker en kaneel in een pan tot hij mooi gekarameliseerd is.
  6. Serveer de wentelteefjes met de gekarameliseerde banaan, een lepeltje zure room, een handje kokosschilfers en esdoornsiroop.

Wentelteefjes met warme bosbessen en munt
Voor 1 persoon

Ingrediënten:
 1 ei
 100 ml melk
 1 dikke snee wit brood
 1 tl boter
 handvol bosbessen uit de diepvries (of mix van rood fruit)
 1 el suiker
 1 el zure room
 enkele takjes verse munt

Benodigdheden:steelpannetje*, pollepel*, diep bord*, garde*, broodmes*, snijplank*, koekenpan*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Doe de bosbessen samen met een klein beetje water en de suiker in een steelpannetje en warm op.
  2. Breek het ei in een diep bord en klop het los samen met de melk.
  3. Snijd de snee brood in twee driehoekjes en dompel ze in het ei-melkmengsel.
  4. Smelt 1 tl boter in de pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
  5. Serveer de wentelteefjes met de warme bosbessen, een lepeltje zure room en enkele takjes verse munt.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.