Raw pad thai salade

Deze frisse pad thai salade neemt je mee op reis naar verre oorden. Deze heerlijke salade heeft alle ingrediënten in zich waarbij je jezelf in het tropische Azië waant. Neem hem mee in een handige lunchbox en geniet ervan onderweg of op het werk! 

voor 1 persoon

Ingrediënten:

Voor de salade
• 2 handjes geraspte courgette
• 1 handje geraspte wortel
• 1 handje komkommer, in dunne plakjes
• 1 handje cherrytomaten, door midden gesneden
• 1 handje kiemgroenten mix
• 2 el amandelen, fijngehakt
• 1/2 el sesamzaad
• 1 el koriander, fijngesneden
• 1 el munt, fijngesneden
• 1 el bosui, fijngesneden
• 1 handje wild geplukte eetbare bloemen om de salade mee op te maken

Voor de dressing
• 100 ml tamari
• 100 ml sesamolie
• 100 ml limoensap
• 4 el ahornsiroop
• 8 el tahini sesampasta
• Een stukje gember (grootte van je duim)
• 4 tl siracha

Benodigdheden: snijmesje, lunchtrommel, snijplank, rasp

Bereiding:
De salade

  1. Zet alle ingrediënten voor de salade klaar. 
  2. Snij alle groenten in stukjes.
  3. Mix alle ingrediënten in een saladekom en schep de salade in de lunchbox.
  4. Maak de salade op met vers gesneden koriander, munt, eetbare bloemen en een partje limoen.

De dressing

  1. Mix alle ingrediënten in een goede blender tot een glad geheel.
  2. Mix de dressing met de salade.
 
Bewaaradvies:
  • Eet de salade binnen een paar uur op. Mocht je hem langer willen bewaren, voeg de dressing dan pas toe vlak voor je de salade gaat eten. Natuurlijk kan je nog verder door variëren met deze salade.
  • Vervang bijvoorbeeld de amandelen voor zonnebloempitten of voor een maaltijdsalade kun je eventueel  gebakken tempeh of vegan kip stukjes aan de salade toevoegen. 
 

Dit recept is in samenwerking met Larisa Versluis, eigenaresse van oerwouddenbosch.nl en van het nieuw op te zetten plantdenbosch. Twee bijzondere plekken waarbij plantaardig, groen, gezond en duurzaamheid samen komen.