Hartige zonnetaart

Voor 10 personen

Ingrediënten:
2 vellen bladerdeeg
2 potjes Pesto alla Genovese*
4 el pijnboompitten
1 ei
1 el melk

Benodigdheden: bakpapier, bakplaat*, lepel*, bakkwastje*, garde*, kom*, snijmes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het deeg met groene pesto tot op ongeveer twee centimeter van de rand.
  3. Verdeel de helft van de pijnboompitten over de pesto.
  4. Bevochtig de rand van het deeg met behulp van een bakkwastje met wat water.
  5. Bedek vervolgens met het tweede vel bladerdeeg en druk met een vork de randen van beide vellen goed tegen elkaar aan.
  6. Klop het ei los met de melk en bestrijk er het deeg mee met behulp van een bakkwastje.
  7. Leg het dekseltje van het pestopotje in het midden van de taart. Snijd vervolgens ± 16 stroken rondom rond het dekseltje. Vertrek bij het snijden vanuit het midden van de taart naar de buitenkant.
  8. Verwijder het dekseltje en ‘draai’ de stroken één voor één (draai ze elk 4 à 5 keer).
  9. Bestrijk de gedraaide ‘zonnestralen’ met het losgeklopte ei en strooi er dan de rest van pijnboompitten over.
  10. Bak de zonnetaart gedurende ± 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer deze hartige taart als warm hapje. Probeer zeker ook eens andere smaakcombinaties zoals olijventapenade en pijnboompitten, ham en gemalen kaas, verse roomkaas en sesamzaadjes, enz.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Marie Van Bleyenberghe van Marie Gourmandise.