Havermoutpap met gekarameliseerde peer en kaneel

Havermoutpap met gekarameliseerde peer en kaneel

Voor 4 personen

Ingrediënten:
100 g havermout
1 liter melk (koemelk of amandelmelk)
2 peren
8 tl suiker
4 el boter
kaneelpoeder*

Benodigdheden: dunschiller*, snijmesje*, koekenpan*, steelpan*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Schil de peren met behulp van een dunschiller en snijd ze doormidden.
  2. Stoof ze in een pan aan met wat boter en 4 tl suiker tot ze mooi karameliseren. 
  3. Verwarm de melk in een steelpannetje op het vuur en voeg de havermout toe. Laat zo’n 3 minuten koken.
  4. Voeg 4 tl suiker toe, haal van het vuur en laat nog 2 minuten staan.
  5. Schep de havermoutpap in kommetjes, leg er de gekarameliseerde peer op en werk af met wat kaneelpoeder.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.