- Accueil
- Laissez-vous inspirer...
- La cuisine de Dille
La cuisine de Dille
Bienvenue dans la cuisine de Dille : découvrez ici les recettes les plus gourmandes qui feront de vous un véritable chef et de votre cuisine un endroit où il fait bon vivre, des astuces pratiques, et bien sûr des ustensiles de cuisine très futés. A vos fourneaux !
#LACUISINEDEDILLE
Vous aussi, vous aimez cuisiner et pâtisser ? Partagez vos recettes les plus savoureuses et les plus gourmandes avec le hashtag #lacuisinededille et inspirez-nous!
DE KEUKEN VAN DILLE
Dille-tips voor houten keukengerei
Bij Dille & Kamille houden we van natuurlijke eenvoud: eerlijk en onopgesmukt. Je vindt bij ons dus héél veel hout, een van de mooiste materialen uit de natuur. Hout moet natuurlijk wel goed onderhouden worden. Hieronder lees je onze tips:
Onze tips:
- Reinig houten keukenartikelen zoals snijplanken, pollepels, spatels etc. niet in de afwasmachine.
- Laat houten keukengerei nooit in water of sop liggen.
- Was het liefst af zonder afwasmiddel en droog het onmiddellijk af.
- Laat het niet bij een warmtebron liggen of opdrogen, anders kan het splijten en/of kromtrekken.
- Hout neemt geuren, smaken en kleurstoffen op. Gebruik daarom liever aparte lepels en spatels voor bv. pikante gerechten en zoete desserts.
- Gebruik een aparte snijplank voor uien.
DE KEUKEN VAN DILLE
Eenvoudig zelf pasta maken: dit is onze held!
Pasta, een gerecht dat vele variaties kent. Van standaard bolognese of carbonara tot aan pasta puttanesca met olijven en ansjovis. Met onze pastamachine maak je zelf eenvoudig pasta, wat stiekem nog lekkerder smaakt!
THEE IS TYPISCH DILLE
Het lekkerste koekje bij de thee
Van groen tot wit, en van earl grey tot rooibosthee... alle theesoorten hebben één ding gemeen: er hoort een koekje bij! Maak een ontspannend theemomentje nog fijner met dit heerlijke gember-stroopkoekje met citroensuiker, die precies op elke mok past. Ook leuk om te serveren bij je high tea!
THEE IS TYPISCH DILLE
Een thee voor elke stemming!
Ken je dat: als je je energiek voelt heb je zin in een bepaalde thee, en als je een heimwee-naar-vakantie-gevoel hebt weer een andere thee… Het drinken van een kop thee is niet alleen een fijn, rustgevend momentje voor jezelf – het kan ook je stemming op dat moment versterken! Lees hier meer.
PASEN: GENIETEN MET EEN VROLIJKE LENTETAFEL
5 recepten voor een heerlijke paasbrunch
Bekijk hier onze 5 favoriete recepten voor een uitgebreide paasbrunch. Kleed je tafel extra feestelijk aan met een menukaartje speciaal voor Pasen, download 'm hier!
THEE IS TYPISCH DILLE
Thee: oorsprong en soorten
C.a. 5000 jaar geleden ontstond per toeval het eerste 'echte' kopje thee, in China. Tegenwoordig wordt thee in heel veel landen gedronken en geteeld. Ontdek hier alles over de afkomst en historie van één van de bekendste drankjes in de wereld!
- Laissez-vous inspirer...
- La cuisine de Dille
- Nos conseils pour le pâtissier débutant
- L’ustensile de pâtisserie de Dille
- Les bienfaits de la pâtisserie : pleine conscience et méditation
- Comment réaliser un calendrier de pâtisserie pour toute la semaine ?
- Notre recette coup de cœur à base de chai
- Savoureux, biologique et artisanal : une visite au moulin à vent De Vlijt !
- Accords mets et thés
- Quelques astuces malines pour bien réussir ses conserves
- Recettes Matcha
- Qu’est-ce qu’une conserve et pourquoi faire ses conserves ?
- Nos conseils pour une tasse de thé parfaite
- Un petit aperçu de nos variétés de thés...
- Faire ses pâtes fraîches maison : super facile avec notre machine à pâtes !
- Les meilleures recettes de conserves maison
- Comment utiliser le fouet Matcha ?
- Top 9 des astuces pâtisserie pour pâtissiers amateurs
- Cultiver ses propres graines germées
- Nos ustensiles de cuisine en pratique
- Le thé : ses origines et variétés
- Le high tea : voici nos recettes coup de cœur !
- Le High tea façon Dille & Kamille
- Le Slow food : prendre son temps en cuisine rend les plats plus savoureux
- Calendrier des fruits et légumes
- La cuisine de Dille