Visbouillon

Ingrediënten:
• 1 el boter
• 4 visgraten
• 3 stengels bleekselderij
• 2 uien
• 1 takje tijm
• 3 laurierblaadjes*
• peterselie
• 2 teentjes knoflook
• 1 el zwarte peperkorrels*
• ½ citroen
• 5 dl witte wijn
• 2 L water
• zout*



Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan, pollepel*, zeef*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille



Bereiding:
- Was de selderijstengels en snijd in stukken.
- Schil de uien en snijd ze in stukken.
- Smelt de boter in een kookpot/pan en stoof de uien en selderij aan. Doe er ook de visgraten bij.
- Blus met de witte wijn. Voeg het water toe en breng aan de kook.
- Voeg ook de rest van de ingrediënten toe en laat op een zacht vuur ca. 30 minuten sudderen.
- Zeef de visbouillon.

 

Gebruik deze visbouillon voor een heerlijke vissoep of sauzen.

 

Tip: je kan makkelijk porties van de visbouillon invriezen.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.