Droogbloemen van Dille & Kamille

Sinds de oprichting van Dille & Kamille in 1974 vind je in onze winkels de mooiste droogbloemen. In allerlei soorten, maten en kleuren - om lang van te genieten!

Verschillende soorten droogbloemen

Onze boeketten droogbloemen bestaan uit verschillende soorten bloemen. Daarnaast vind je bij Dille & Kamille bosjes droogbloemen van één soort zoals lavendel of de gele bolletjes van de Craspedia. In onze winkels kan je terecht voor een wisselende collectie droogbloemen. Loop regelmatig even bij een Dille & Kamille binnen om te zien welke droogbloemen we op dat moment in het assortiment hebben! (Omdat droogbloemen kwetsbaar zijn, kunnen we ze helaas niet in een pakket versturen. Vandaar dat je ze alleen in de winkels kunt kopen.)

Droogbloemen in een van onze eerste winkels

Zo gaan je droogbloemen lang mee

  • Zet droogbloemen niet in direct zonlicht (dus liever niet op een zonovergoten vensterbank).
  • Vocht tast droogbloemen aan. Zet dus liever geen boeket droogbloemen in de badkamer of een andere kamer met een hoge luchtvochtigheid en geef ze geen water.
  • Zijn je droogbloemen toch gaan hangen? Dat kan gebeuren als het vochtig is in huis, bijvoorbeeld in een periode met veel regen. Om de stelen weer recht te krijgen, kun je de droogbloemen op hun kop in een vochtige ruimte hangen. De steel van de bloem neemt dan vocht op waardoor de droogbloemen zachter worden en recht naar beneden gaan hangen. Hang de bloemen vervolgens in dezelfde positie in een niet-vochtige ruimte waar de stelen kunnen drogen. Hierna kan je de droogbloemen weer mooi rechtop in een vaas zetten!

Hoe lang blijven droogbloemen goed?

Als je onze droogbloemen met zorg behandelt, kun je er maanden - en soms wel een jaar of langer - plezier van hebben. Je doet dus veel langer met een bosje droogbloemen dan met een verse bos bloemen: een mooi én duurzaam alternatief! 

Geef eens een boeket droogbloemen cadeau!

Bloemen zijn altijd leuk om cadeau te geven en van droogbloemen heeft de ontvanger nog extra lang plezier. Een perfect cadeau voor iedereen die geniet van bloemen in huis. Droogbloemen staan prachtig in een vaas, maar je kunt er ook onze decoratiehanger van rotan bijgeven om er een mooie krans van te maken.

Bekijk hier onze DIY’s met droogbloemen

Met droogbloemen kan je meer doen dan alleen in een vaas zetten. Je kunt er bijvoorbeeld een mooie krans van maken of gebruik droogbloemen om ingepakte cadeautjes mee te versieren.

De mooiste kwaliteit droogbloemen bij jou thuis

Voor de kwaliteit van droogbloemen is het belangrijk dat de bloemen na de oogst zo snel mogelijk worden gedroogd. Onze droogbloemen zijn allemaal gekweekt in Nederland. Hierdoor kunnen we binnen een paar uur na de oogst direct starten met het droogproces.

Daarnaast worden er geen chemicaliën gebruikt in het droogproces en verkoopt Dille & Kamille geen geverfde droogbloemen. Daardoor hebben al onze droogbloemen een mooie, natuurlijke kleur. 

Droogbloemen kopen bij Dille & Kamille 

In onze winkels vind je een ruim assortiment droogbloemen om uit te kiezen. Om cadeau te geven, in een mooie vaas in huis te zetten of voor DIY’s: droogbloemen zijn altijd een goed idee!

Zelf droogbloemen maken

Met onze bloemen- en kruidendroger van metaal maak je zelf je eigen droogbloemenboeket. Bind met een touwtje kleine boeketjes van verse bloemen en hang ze omgekeerd op aan een van de haakjes van de droger. Laat ze vervolgens een tijdje aan de lucht drogen. Zo geniet je het hele jaar door van je zelfgemaakte droogbloemen. Ook handig om bosjes verse kruiden (uit de tuin) mee te drogen. Bekijk onze bloemen- en kruidendroger