Dille & Kamille is B Corp gecertificeerd

En daar zijn we trots op!

B Corp is een internationaal erkende certificering voor commerciële bedrijven die een positieve impact maken op mens, milieu en maatschappij. En vanaf nu is ook Dille & Kamille B Corp gecertificeerd. 

Hoe word je een B Corp?

Je krijgt als bedrijf niet zomaar het B Corp certificaat. De impact van het gehele bedrijf, en niet slechts één aspect, wordt gemeten aan de hand van meer dan 300 vragen die uitgesplitst zijn in de vijf B Corp pijlers: bestuur, milieu, werknemers, klanten en gemeenschap. Met het B Corp certificaat laat je als bedrijf dus zien dat je het op alle vlakken belangrijk vindt om een positieve, duurzame impact te maken. 

Wat betekent dit certificaat voor Dille & Kamille?

Dille & Kamille wil al sinds 1974 mensen inspireren om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur. In dat jaar werd de eerste winkel in Utrecht geopend door oprichter Freek Kamerling. Als tegenreactie op de opkomende wegwerpmaatschappij koos hij voor een assortiment dat bestond uit natuurlijke materialen. Sinds die tijd is zijn gedachtengoed onveranderd. We handelen nog steeds met zoveel mogelijk respect en zorg voor het milieu en onze medemens. Duurzaamheid zit - al bijna 50 jaar - in het DNA van Dille & Kamille en dat zie je binnen ons bedrijf overal terug. 

Maar, ook al is duurzaamheid vanaf het begin een kernwaarde van Dille & Kamille, toch is het belangrijk om altijd kritisch te blijven: wat gaat er goed en wat kan er beter? B Corp is dan ook een startpunt, geen einddoel. Bedrijven die B Corp gecertifieerd zijn, waaronder vanaf nu ook Dille & Kamille, worden iedere drie jaar opnieuw beoordeeld en gecertificeerd. Dit nodigt ons uit om het elk jaar een beetje beter te doen en ambitieuze doelen te blijven stellen aan duurzaamheid. 

'Dit certificaat is een mooi instrument: het helpt ons om meetbaar te maken wat in ons bedrijf al duurzaam is, en laat zien welke stappen Dille & Kamille nog kan zetten.'

Hans Geels

Wat doet Dille & Kamille  in de praktijk?

Al sinds de oprichting van Dille & Kamille kiezen we bij het samenstellen van ons assortiment voor kwaliteit en tijdloze vormgeving waarbij we een absolute voorkeur hebben voor natuurlijke materialen en ingrediënten. We kiezen ervoor om zo min mogelijk plastics en andere kunststoffen te gebruiken en zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. We volgen de internationaal bekende keurmerken voor duurzaamheid, willen voor iedereen in de keten een eerlijke prijs en we zoeken bij ieder artikel het juiste, meest duurzame - en optimaal passende - materiaal.  

Ook op het gebied van transport maken we duurzame keuzes. We hebben 2 hybride vrachtwagens in gebruik, zetten fietskoeriers in voor het bezorgen van pakketten en ons zeetransport is, door onze samenwerking met GoodShipping, 100% CO2-neutraal. 

Duurzaamheidsverslag

Onlangs is ons eerste duurzaamheidsverslag verschenen. We hebben onderzocht waar we de meeste impact maken op mens en milieu. De resultaten van dit onderzoek hebben we omarmd en vertaald en we hebben doelen gesteld over hoe we onze prestaties per categorie kunnen verbeteren. Het Duurzaamheidsverslag van Dille & Kamille kun je hier downloaden.

Wat heb jij eraan?

Wij zijn heel erg blij, en trots, dat we B Corp gecertificeerd zijn. Maar wat heb jij, als klant, eraan? Kort gezegd betekent het dat je met een gerust hart bij ons kunt winkelen. Bij Dille & Kamille koop je iets dat lang met je meegaat en als klant kan je erop vertrouwen dat er op elk gebied, van de manier waarop een product gemaakt is tot het transport ervan, altijd zoveel mogelijk duurzame keuzes worden gemaakt. Dit zie je terug in onze 10 duurzaamheidsprincipes die garanderen dat het artikel dat je bij Dille & Kamille koopt in orde is. Zo kan jij er optimaal van genieten!

Wil je meer weten over het duurzame DNA van Dille & Kamille? Hier lees je er alles over!

Onze 10 duurzaamheidsprincipes