- Home
- Laat je inspireren
- De keuken van Dille
De keuken van Dille
Welkom bij de keuken van Dille: hier vind je de lekkerste recepten om een nóg betere keukenprins(es) te worden, om van jouw keuken een fijne plek te maken, slimme tips voor tijdens het koken en natuurlijk de handigste keukenhulpjes. Veel kookplezier!
#DEKEUKENVANDILLE
Hou jij ook zo van koken en bakken? Deel het met #dekeukenvandille en inspireer ons én anderen met jouw overheerlijke gerechten!
THEE IS TYPISCH DILLE
Het lekkerste koekje bij de thee
Van groen tot wit, en van earl grey tot rooibosthee... alle theesoorten hebben één ding gemeen: er hoort een koekje bij! Maak een ontspannend theemomentje nog fijner met dit heerlijke gember-stroopkoekje met citroensuiker, die precies op elke mok past. Ook leuk om te serveren bij je high tea!
THEE IS TYPISCH DILLE
Een thee voor elke stemming!
Ken je dat: als je je energiek voelt heb je zin in een bepaalde thee, en als je een heimwee-naar-vakantie-gevoel hebt weer een andere thee… Het drinken van een kop thee is niet alleen een fijn, rustgevend momentje voor jezelf – het kan ook je stemming op dat moment versterken! Lees hier meer.
DE KEUKEN VAN DILLE
Dille-tips voor houten keukengerei
Bij Dille & Kamille houden we van natuurlijke eenvoud: eerlijk en onopgesmukt. Je vindt bij ons dus héél veel hout, een van de mooiste materialen uit de natuur. Hout moet natuurlijk wel goed onderhouden worden. Hieronder lees je onze tips:
Onze tips:
- Reinig houten keukenartikelen zoals snijplanken, pollepels, spatels etc. niet in de afwasmachine.
- Laat houten keukengerei nooit in water of sop liggen.
- Was het liefst af zonder afwasmiddel en droog het onmiddellijk af.
- Laat het niet bij een warmtebron liggen of opdrogen, anders kan het splijten en/of kromtrekken.
- Hout neemt geuren, smaken en kleurstoffen op. Gebruik daarom liever aparte lepels en spatels voor bv. pikante gerechten en zoete desserts.
- Gebruik een aparte snijplank voor uien.
DE KEUKEN VAN DILLE
Eenvoudig zelf pasta maken: dit is onze held!
Pasta, een gerecht dat vele variaties kent. Van standaard bolognese of carbonara tot aan pasta puttanesca met olijven en ansjovis. Met onze pastamachine maak je zelf eenvoudig pasta, wat stiekem nog lekkerder smaakt!
- Laat je inspireren
- De keuken van Dille
- Groenten- en fruit van het seizoen in een handige kalender
- Onze tips voor de beginnende bakker
- Onze favoriete recepten van de zomer
- Onze theesoorten op een rijtje...
- 5 recepten voor een heerlijke paasbrunch
- Dille’s bakhulpje
- Zo maak je bakken mindful en meditatief
- Zo maak je een bakplanning voor de hele week!
- Lekker, biologisch en ambachtelijk: op bezoek bij Molen De Vlijt!
- Winterse recepten met seizoensgroenten
- Tea pairing
- De lekkerste recepten voor een high tea!
- High tea volgens Dille & Kamille
- Ons favoriete chai-recept
- Een thee voor elke stemming!
- Matcharecepten
- Hoe werkt de matcha-klopper?
- Thee: oorsprong en soorten
- Tips voor een perfect kopje thee
- Inmaken: slimme tips voor het lekkerste resultaat
- Inmaken, wat is het en waarom doen we het?
- De lekkerste inmaakrecepten: aan de slag!
- Kweek je eigen kiemgroenten
- Eenvoudig zelf pasta maken: dit is onze held!
- Keukenhulpjes in de praktijk
- 10x heerlijke zomerse gerechten
- Slow food: de tijd nemen smaakt het lekkerst
- De lekkerste pasta? Die maak je zelf!
- De keuken van Dille