100% gerecycled katoen

Onze nieuwe collectie badtextiel en keukendoeken is gemaakt van 100% gerecycled katoen, en daar zijn wij heel trots op! Tot nu toe werd gerecycled katoen gemengd met nieuwe (biologische) katoen om de vezels sterk genoeg te maken om te weven. Zoals deze fijne Dille tas, die is gemaakt van 80% gerecycled katoen en 20% nieuwe, biologische katoen. Door een nieuwe techniek is het nu ook mogelijk om artikelen van 100% gerecycled textiel te maken. En daarvan hebben wij heerlijk, zacht badtextiel en keukendoeken van gemaakt!

Extra leuk: op het label van onze artikelen van 100% gerecycled katoen kan je zien wat er per artikel is bespaard aan land, water en CO2.

Duurzaam katoen

Bij Dille & Kamille is nagenoeg al ons textiel (zoals tafelkleden, ovenwanten en plaids) gemaakt van biologisch katoen met het GOTS certificaat. GOTS (Global Organic Textile Standard) is een internationaal keurmerk dat is ontwikkeld om biologisch katoen te produceren tot een duurzaam eindproduct. Ook zijn er eisen gesteld omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Nu voegen wij een lijn met 100% gerecycled textiel toe aan ons assortiment. Dit past helemaal in ons streven om onze artikelen zoveel mogelijk te maken van natuurlijke, hernieuwbare materialen!

Ons 100% gerecyclede badtextiel en keukendoeken

Onze badtextiel en keukendoeken worden gemaakt van zogenaamde ‘pre-consumer waste’. Dat is een restproduct dat overblijft na de productie van andere katoenen artikelen. Deze katoen belandt dus niet op de afvalberg maar wordt ingezameld in de buurt van de fabriek in India. Daar wordt het ook lokaal gesponnen tot nieuw draad.

Recyclen is goed voor het milieu

Hoe meer we recyclen, hoe beter voor het milieu – dat geldt ook voor katoen. Want als we onze oude kleding en andere textielresten recyclen tot nieuwe artikelen, in plaats van nieuw katoen te gebruiken, besparen we grondstoffen en beperken we schadelijke uitstoot. Zo wordt er water bespaard die nodig is om katoen te telen, zijn er geen landbouwmachines nodig om katoen te verbouwen en kan de landbouwgrond ergens anders voor worden gebruikt!

Bekijk hier onze artikelen van 100% gerecycled katoen

Dingen die ertoe doen

Oprichter Freek Kamerling had in 1974 een duidelijke missie voor het familiebedrijf: met ‘natuurlijke eenvoud’ een tegenreactie bieden op de opkomende wegwerpmaatschappij. De winkel aan de Oudegracht stond dan ook vol met glas, aardewerk, hout, emaille en veel riet. Plastic was uit den boze. Ook keek hij met een kritisch oog naar het gebrek aan aandacht - voor kwaliteit, ambacht, elkaar en de natuur - dat in de jaren 70 ontstond.

De idealen en het gedachtengoed van Dille & Kamille zijn sindsdien onveranderd. Nog altijd bestaat ons assortiment uit tijdloze artikelen van natuurlijke materialen die fijn zijn om dagelijks te gebruiken én lang meegaan. En ook de visie van Dille & Kamille is hetzelfde gebleven. Lees hier meer over onze visie, en onze bijzondere samenwerkingen, leveranciers en mooie verhalen achter ons assortiment.