Recept: Lekkere koekjes met witte chocola & framboos
Deze heerlijke koekjes met witte chocola en frambozen zijn lekker fris, zoet en een superleuke traktatie voor mama. Tip: doe ze in een mooi trommeltje, met een lintje erom. Leuk als cadeautje voor moederdag!
Voor ongeveer 20 koekjes
Bereidingstijd 15 minuten + 12-15 minuten baktijd
Ingrediënten
- 200 gr boter (op kamertemperatuur)
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- 300 gr bloem
- 1 tl baking soda
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 tl vanille-extract
- 2 eieren
- 200 gr witte chocolade (fijn, in kleine stukjes gehakt)
- 100 gr frambozen
- 1/2 tl zout
Benodigdheden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Mix de boter met de suiker, tot het glad is.
- Mix de bloem met de zout, bakpoeder en baking soda in een aparte kom.
- Klop de eieren met de vanille-extract tot ze lekker luchtig zijn, en mix de rest van de ingrediënten erbij.
- Voeg 90% van de chocolade toe. Schep om met de pollepel.
- Maak kleine balletjes van dezelfde grootte van het deeg. Plat drukken is niet nodig, want ze lopen nog uit in de oven.
- Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd genoeg ruimte tussen de balletjes!
- Bak de koekjes ongeveer 12 tot 15 minuten.
- Halverwege de baktijd, als de bolletjes al “gesmolten” zijn, ‘prik’ je de stukjes framboos en extra chocolade in de koekjes.
- Zijn de koekjes klaar? Yes! Laat ze nog minimaal 10-15 minuten op de bakplaat afkoelen, tot ze volledig afgekoeld zijn.