Chocoladekoekjes met hazelnoten

Voor een 30-tal koekjes
Bereidingstijd: 1 uur


Ingrediënten:
• 300 g zelfrijzende bloem
• 1 ei
• 150 g fijne suiker (bv. kristalsuiker)
• 150 g boter
• 3 el cacaopoeder*
• snuifje zout 

 • 150 g hazelnoten, fijngehakt

Benodigdheden: beslagkom*, pollepel*, meelzeef*, huishoudfolie, deegroller*, uitsteekvormen hart*, bakplaat*, bakpapier
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Wrijf de boter zacht in een kom. Meng met de kristalsuiker. 
  3. Voeg het ei, het cacaopoeder en het snuifje zout toe. Meng goed. 
  4. Zeef de bloem onder het deeg en kneed tot een mooie gladde bal. 
  5. Wikkel de deegbal in huishoudfolie en laat 30 minuten opstijven in de koelkast. 
  6. Bestuif het werkblad en een deegroller met bloem. 
  7. Rol het deeg uit. Steek er koekjes uit met leuke hartjesvormen. 
  8. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de fijngehakte hazelnoten. 
  9. Bak de zandkoekjes ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: Steek twee hartkoekjes uit en leg er een houten satéstokje tussen, duw de randen goed aan en strooi er dan de fijngehakte hazelnootjes over. Leuk als zelfgebakken cadeautje voor je hartendief!

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.