Citroenzandkoekjes

Ingrediënten:
• 250 g bloem
• 150 g boter
• 50 g poedersuiker
• 60 g suiker
• 60 g gemalen amandelen
• 1 ei
• 3 g bakpoeder*
• geraspte schil van 1 citroen

Benodigdheden: beslagkom*, meelzeef*, citroenrasp*, deegroller*, uitsteekvormpjes*, bakplaat*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten in een schaal, voeg het ei op het einde toe en kneed snel tot een deegbal. 
  2. Zet het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast. 
  3. Warm de oven voor op 175°C
  4. Rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3mm 
  5. Steek vormpjes uit (diverse uitsteekvormpjes verkrijgbaar bij Dille & Kamille).
  6. Plaats de koekjes op een ingevette bakplaat en zet +/- 10 min in de oven.
  7. Laat afkoelen op een taartrooster. 
  8. Bestrooi ze met poedersuiker

 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.