Het verhaal achter ons strooitakjes servies

Eén van onze favoriete serviezen is het Strooitakjes servies. Een sterk maar tegelijkertijd elegant servies, subtiel versierd met een rand van bloemen en takjes. 

De strooitakjes op het servies zijn een eigen ontwerp van Dille & Kamille. Onze product ontwerper Anouk en category manager (van o.a. servies) Jonne hebben het Strooitakjes servies samen ontwikkeld. In deze blog vertellen ze je er alles over!

Boerenbont en Franse Brocante

Anouk: ‘Ik wilde een tijdloos familieservies ontwerpen, met een nostalgisch gevoel. Ik heb me daarom voor het Strooitakjes servies laten inspireren door twee echte klassiekers - het vertrouwde, alom bekende Boerenbont servies en de tijdloze elegantie van Franse brocante serviezen. Borden en kopjes uit de Franse brocante zijn altijd prachtig versierd met patronen van bloemen en takken, randen met doorlopende strepen en speelse motieven van stippen. Net als Boerenbont ademt het servies een vleugje nostalgie: helemaal Dille & Kamille dus! De invloed van het Boerenbont zie je in het Strooitakjes servies terug in het patroon van vormen dat zich steeds herhaalt. Ook de kleuren van de strooitakjes, zachtgroen en okergeel, zijn echte Dille & Kamille ‘evergreens’.’

De verschillende versies van het strooitakjes servies. Het ontwerp aan de rechterkant staat nu op het servies!

Stevig servies met de hand gestempeld 

Jonne: ‘Het Strooitakjes servies is fijn om dagelijks te gebruiken en makkelijk te onderhouden, maar is nét iets bijzonderder. Dat bijzondere zit natuurlijk in het ontwerp van Anouk, maar ook in de manier waarop het servies is gemaakt. Het is een heel functioneel servies, dat in de vaatwasser mag, en het kan tegen een stootje. Dit komt omdat het servies is gemaakt van steengoed, een extra sterke soort keramiek. Daarnaast zijn de strooitakjes met de hand op het servies gestempeld, waardoor elk stuk uniek is. Dit geeft het servies de authentieke en subtiele uitstraling!’

Veelzijdig

Het Strooitakjes servies is ideaal voor het ontbijt of een gezellige brunch, maar ook geschikt voor een uitgebreid diner of high tea. Voor het ontbijt zijn er ontbijtborden, bekers, kommen voor yoghurt, een botervloot en een kan voor melk of sap. Voor een verjaardag of high tea zijn er gebaksbordjes, theemokken, een grote theepot en een taartplateau om taart of cakejes feestelijk te serveren. En wil je de tafel mooi dekken voor een uitgebreid diner? Dat kan met de dinerborden, diepe borden, saladeschaal en kommen voor bijvoorbeeld soep.

Daarmee is ons Strooitakjes servies een compleet servies voor elke dag: om te genieten van alledaagse momenten aan tafel én het vieren van bijzondere gebeurtenissen!