Groentekiemen

Groentekiemen, ook bekend als microgroenten, worden vaak gebruikt als garnering voor bepaalde gerechten. Daarnaast zitten groentekiemen ook vol vitaminen en mineralen; een win-win situatie als je het ons vraagt! Bij Dille & Kamille helpen wij jou om je eigen groentekiemen te kweken. Wij hebben zowel zaadjes voor het kweken van groentekiemen als een kiemschaaltje in ons assortiment.

Van hoog naar laag sorteren
12 artikelen gevonden
Van hoog naar laag sorteren
12 artikelen gevonden

Groentekiemen, wat zijn dat precies?

Kiemgroenten of microgroenten is een verzamelnaam voor groenten en kruiden die je heel erg vroeg kunt oogsten. Je oogst de kiemgroenten namelijk onmiddellijk nadat de zaadjes ontkiemd zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om de groentekiemen te laten doorgroeien tot ze kleine blaadjes hebben. Hoewel de groentekiemen erg klein zijn, zijn ze heel erg rijk van smaak. Groentekiemen zijn namelijk ideaal om te gebruiken als smaakversterker.

Groentekiemen kweken, hoe doe je dat?

Groentekiemen zijn wellicht een van de makkelijkste dingen om zelf te kweken en bovendien een van de snelste groenten of kruiden om te kweken. Maar hoe doe je dit precies? Hiervoor kan je gebruik maken van een kiemschaaltje. Dit handige schaaltje is voorzien van een dun rooster waarop je de zaadjes kan strooien. Vervolgens bevochtig je de zaadjes met een plantenspuit of onder de kraan en vul je het kiemschaaltje met water tot net onder het rooster. Tot slot hoef je enkel het schaaltje op een lichte plek bij kamertemperatuur te plaatsen en afhankelijk van de soort heb jij binnen de kortste keren jouw eigen groentekiemen geoogst.

Groentekiemen kweken dankzij Dille & Kamille

Wij hebben voor jullie een heleboel verschillende soorten zaadjes om zelf groentekiemen te kweken zoals tuinkers, mosterdkers, taugé of boerenkool. Het voordeel van groentekiemen is dat je ze erg snel kunt kweken en dat ze ook nog eens super gezond zijn, aangezien ze veel vitaminen en antioxidanten bevatten. Groentekiemen of microgroenten zijn dus ideaal om te gebruiken als garnering van je gerechten of als smaakversterker.