Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voorbereiding (dag van tevoren)
- 350 g radijs (van ca. 2 bosjes)
- ½ knoflookteentje
- 5 cm groen van een lente-ui
- 2 g kimchi-poeder (van de toko) of rode chilivlokken* (ca. 1 tl)
- 2 g zout* (ca. 1 tl)
Sojaboontjes en meloen
- 120 g verse, gekookte sojaboontjes/edamame (gedopt)
- ½ rijpe Galia meloen
- 12 g mirin (Japanse rijstwijn, verkrijgbaar bij de toko) (ca. 1 el)
- 2 g sesamolie (ca. 1 tl)
- Sap van ½ limoen
- Zout*
Ei-flensjes
- 20 blaadjes munt
- 20 blaadjes koriander
- 25 g bieslook
- 25 g geroosterde gezouten pinda’s
Bereiding
Voorbereiding (dag van tevoren)
- Maak de radijsjes schoon, snijd het kroontje en steeltje eraf en was ze goed met koud water. Snijd de radijsjes in vieren en zet apart.
- Hak de knoflook en snijd de lente-ui in stukjes van 1 cm dik.
- Meng de knoflook, lente-ui en kimchi-poeder met 1 theelepel zout, voeg de radijsjes toe en zet – liefst een dag of langer – afgedekt weg op kamertemperatuur.
Sojaboontjes en meloen
- Dubbeldop de sojaboontjes: haal het buitenste vliesje eraf (dit hoeft niet maar is wel het lekkerste).
- Schil de meloen zo dun mogelijk, snijd hem doormidden en vervolgens in kwarten. Snijd deze een beetje bij, snijd er flinterdunne plakjes van.
- Snijd de afsnijdsels van de meloen in blokjes van 1 bij 1 cm en meng deze met de gedopte sojaboontjes. Breng op smaak met de mirin, sesamolie, het limoensap en een beetje zout.
- Snijd de munt grof, pluk de korianderblaadjes, snijd de bieslook fijn en hak de pinda’s grof.
Serveren
- Verdeel de meloenplakjes als carpaccio over een platte schaal of 2 borden. Laat de plakjes iets overlappen.
- Schep hierop de radijsjes en de sojaboontjes met meloen. Verdeel het vocht erover.
- Maak af met de munt, koriander, bieslook en gehakte pinda’s.
Dit recept is afkomstig uit Groentefeest, het kookboek – met maar liefst 100 verrassende groenterecepten – dat Dille & Kamille in samenwerking met chef-kok Sidney Schutte heeft ontwikkeld.