Chocolade-koffie panna cotta


voor 6 personen
Bereidingstijd: de panna cotta moet 8u koelen
Ingrediënten:
•
1,25 l room (vetgehalte 35%)
•
100 g kristalsuiker
•
75 g Madécasse chocolade
92% cacao*
•
200 g sterke koffie (gemaakt
met Attimo koffiebonen*)
•
4 blaadjes gelatine
•
6 suikerpopjes*
•
2 el poedersuiker
Benodigdheden: kommen*,
steelpannetje*, pollepel*, 6 dessertglaasjes*, saus/soeplepel*, garde met
balletje*, spuitzak*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar
bij Dille & Kamille
Bereiding:
• Week
2 gelatineblaadjes in koud water.
• Verwarm
ondertussen 500 ml room met 80 g kristalsuiker.
• Breek
de chocolade in stukjes en voeg toe aan de warme room. Meng goed. Zet het vuur
uit.
• Knijp
de gelatineblaadjes uit en roer door het warme mengsel.
• Verdeel
het chocolademengsel over 6 glaasjes en zet minstens 4 uur in de koelkast.
• Week
de resterende 2 gelatineblaadjes in koud water.
• Verwarm
500 ml room met 20 g kristalsuiker.
• Voeg
de koffie toe en meng goed. Zet het vuur uit.
• Knijp
de gelatineblaadjes uit en roer door het warme mengsel.
• Laat
het koffiemengsel afkoelen tot het lauw aanvoelt.
• Haal
de glaasjes uit de koelkast en verdeel het koffiemengsel in een nieuw laagje
over de glaasjes.
• Zet
terug voor minstens 4 uur in de koelkast.
• Haal
de panna cotta-glaasjes voor het serveren uit de koelkast.
• Klop
de resterende 0,25 l room met de poedersuiker op tot een stevige slagroom.
• Doe
een toefje slagroom in elk glaasje en decoreer met een suikerpopje.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.