- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Warme & koude dranken
- Feestelijke mocktail met hibiscus en vlierbloesem
Feestelijke mocktail met hibiscus en vlierbloesem
Shaken maar! Deze mocktail is mooi van kleur en een beetje pittig. Om alcoholvrij mee te proosten.
Voor 4 personen

Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 300 ml water
- 150 g suiker
- 2 el hibiscus*
- 2 el gember gesneden*
- 4 el vlierbloesemsiroop*
- IJsblokjes
- Bruiswater
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Doe het water met de suiker, hibiscus en gember in de steelpan en breng aan de kook.
- Haal de pan van het vuur. Laat het mengsel afkoelen en zeef de hibiscus en gember eruit.
- Giet in de cocktailshaker en voeg de vlierbloesemsiroop toe.
- Vul de cocktailshaker met ijsblokjes en shake ongeveer 10 - 15 seconden.
- Schenk de mocktail vanuit de shaker in de glazen. Gebruik het zeefje om de ijsblokjes tegen te houden.
- Schenk het bruiswater erbij en serveer de feestelijke mocktail direct.
Tip: Vul de lege cocktailglazen met ijsblokjes en laat 1 à 2 minuten zitten. Haal de ijsblokjes eruit voor je de mocktail inschenkt. Zo koel je de glazen.











