Keukenhulpjes in de praktijk

Dille & Kamille heeft een keukenhulpje voor elk klusje: appeldeler, eiersnijder, citruspers, tomaatuitholler, champignonsnijder en meer. Op deze pagina krijg je handige tips over het gebruik.

Aardbei-ontkroner 

Met dit hulpje  kan je  aardbeien makkelijk van hun kroontje ontdoen zonder het vruchtvlees te beschadigen.
 

Citroenknijpertje 

Met dit keukenhulpje knijp je partjes citroen makkelijk uit, en er komen geen pitjes in je kopje thee terecht. Gebruik halve schijfjes citroen van ca. 0,5 à 1 cm dikte.

Citruspeller 

Met de citruspeller snij je precies diep genoeg in de schil van een citrusvrucht en heb je na het pellen een mooie, gave vrucht. Steek je wijsvinger door de opening van de peller en maak met gelijkmatige druk lange halen van boven naar onder over de vrucht. Hierna is het verwijderen van de schil een eenvoudig klusje.

Citruspers met tuitje

'Schroef' het persje bovenaan in de citroen. Draai het persje er weer uit en verwijder het stukje schil in het tuitje. Schroef dan het tuitje weer terug: door stevig in de citroen te knijpen, schenk je het sap uit via het tuitje. Bewaar de citroen tot het volgende gebruik in de koelkast, met het persje erin en het klepje gesloten.

Eierklutser

Klop eieren luchtig met de eierklutser, o.a. voor romige roereieren. De eierklutser is niet bedoeld om eiwitten of slagroom stijf te slaan, daar gebruik je een garde voor.

Ei-pocheerder 

Met dit handige hulpje  kan je eenvoudig eieren pocheren. Breng in een pan 5 cm water met een scheut azijn aan de kook. Beboter de binnenkant van de pocheerder. Breek er voorzichtig een vers ei in (max. 4 dagen oud). Zet het vuur laag zodat het water heel zacht borrelt. Zet de pocheerders voorzichtig in het water. Laat 3 minuten koken.

Eierprikker 

Prik met de eierprikker een gaatje in de ronde kant van het ei, zo zal het  niet barsten tijdens het koken.

Eierring 

Zet de eierring in de pan en breek er een ei in. Zo bak je een perfect rond spiegelei.

Eierscheider

Laat de eierscheider op de – perfect schone! - kom rusten en je hebt beide handen vrij om het ei te breken. De dooier blijft achter in de eierscheider. Zwenk de dooier enkele keren rond in de eierscheider en ook de laatste restjes eiwit laten los en komen in de kom terecht.

 

 

Eiersnijder 

Snijd een hardgekookt eitje met deze eiersnijder snel en eenvoudig in plakjes.

Dunschiller

Met deze U-vormige dunschiller kan je aardappels schillen maar ook andere groenten. Ook geschikt om bv. dunne repen komkommer te snijden.

Kersenontpitter 

Met dit hulpje ontdoe je  in één beweging kersen, en ook olijven, van hun pit.

Meloenbolletjesmaker 

Steek deze lepel diep in de meloen en draai hem helemaal rond voor mooie meloenbolletjes. Dit werkt ook in harde boter: hou daarvoor de bolletjesmaker elke keer even onder de koude kraan.

Meloenlepel 

Door de speciale uitsnijding van deze lepel loopt het overtollige sap weg en kan je makkelijk stukjes meloen eten.

Grapefruitlepel 

Met deze handige lepel  kan je een grapefruit  partje  voor partje  leeglepelen. De partjes komen door de tandjes aan de lepel makkelijk los van de vliesjes.

Zesteur/ citroenschilrasp 

Met de zesteur rasp je snel en eenvoudig de fijne schil/zest van citroen of sinaasappel. Met het grovere canneleermesje maak je decoratieve groeven in de schil. Gebruik hiervoor altijd verse vruchten met een stevige schil.

Champignonsnijder 

Snij champignons snel in gelijke plakjes met dit handige hulpje.

Conische deegroller 

Met dit handige deegrollertje rol je deeg uit in de taartvorm zelf, erg handig bij lastig uit te rollen deeg.

Tomatenuitholler 

Hol tomaten eenvoudig uit met dit handige hulpje.

Zeep rvs

Was met stromend water en deze rvs zeep geurtjes van ui, knoflook of vis van je handen.

Uienkam

Deze uienkam is een hulp bij het snijden van uien: door de kam in een halve of hele ui te steken en tussen de tanden door te snijden, krijg je op een eenvoudige manier mooie uiringen van gelijke dikte. Draai de kam een ¼ slag en snij parallel aan de tanden: zo krijg je uisnippers.

Appeldeler 

Met deze appeldeler  kan je  in één beweging een (geschilde) appel van zijn klokhuis ontdoen en in acht gelijke partjes snijden. Ideaal bij het maken van appeltaart of appelmoes. 

Pruimenontpitter 

Met de pruimenontpitter  kan je eenvoudig de pitten uit pruimen snijden, dankzij de speciaal geslepen mesjes van roestvrij staal.  Hou de mesjes tegen de bovenkant van de pruim en druk stevig door tot de pit er onderaan uitkomt.

Melkschuimer 

Met  deze melkschuimer met deksel maak je mooi stevig melkschuim voor je cappuccino. Vul het kannetje tot maximaal 1/3 met koude of licht verwarmde – liefst volle – melk. Plaats deksel en schuimer in de kan. Door de knop op het deksel rustig op en neer te bewegen, klop je de melk op tot schuim.   

Melkschuimer voor cappuccino 

Met deze melkschuimer klop je melk schuimig voor bv. cappuccino. Breng (half)volle melk in een pannetje heel zacht aan de kook, haal de melk van het vuur en beweeg het platte zeefje snel op en neer door de hete melk. Je krijgt een prachtig luchtig en stevig schuim.  

Knoflookpers 

Deze stevige knoflookpers heeft voldoende ruimte voor flinke knoflookteentjes.   

Garde met balletje 

Met deze garde, met een extra 'balletje' van staaldraad binnenin, klop je snel en eenvoudig eiwitten stijf en schuimig. Het 'balletje' zorgt voor extra lucht in slagroom, eiwit, sauzen etc.

Pureeknijper

Met deze stevige pureeknijper krijg je de allerfijnste en luchtigste aardappelpuree. Ideaal om bv. puree voor Italiaanse gnocchi te maken. Ook te gebruiken met in de schil gekookte aardappelen of andere knolgroente.

Santokumes

Dit veelzijdige Aziatisch Santokumes is geschikt voor het snijden van o.a. vlees, groenten en vis. Het brede lemmet is ook handig voor het pletten van knoflook, of om gesneden groenten, kruiden etc. met hand en mes 'op te scheppen' en in de pan te doen.

Dunschiller extra breed

Deze dunschiller is door het extra brede gekartelde snijvlak o.a. geschikt voor het snijden van plakken van groenten (o.a. courgette, aubergine...).

Halve maanmes

Met dit halve maan- of wiegemes ('mezzaluna') hak je snel en eenvoudig een grote hoeveelheid verse kruiden, uien etc. Neem beide handvatten vast en wieg het mes over de kruiden heen en weer.