Confituur maken - alle recepten op een rij!

Maak heerlijke confituur van aardbeien, abrikozen of kersen en geniet zo lang mogelijk van fruit uit het seizoen.

Je kunt van bijna alle vruchten confituur maken. Je moet alleen letten op het pectinegehalte van het fruit waar je de jam van wilt maken. Confituur van vruchten met een laag pectinegehalte (bv. kersen, aardbeien, frambozen en abrikozen) dikt niet goed in. Gebruik hiervoor geleisuiker i.p.v. gewone suiker. Van fruit met een hoog pectinegehalte (bv. appels, pruimen en citrusfruit) kan je ook jam maken met gewone suiker, omdat dit wel goed indikt. Of combineer vruchten met verschillende pectinegehaltes om de confituur goed te laten indikken, voeg bv. aan aardbeienconfituur citroensap toe.

Tip: Zet, om jam te laten indikken, het vuur goed hoog en laat het flink doorkoken. Controleer of de confituur voldoende ingedikt is, door op een koud bordje (plaats er van te voren enkele in de koelkast) een lepel confituur te doen. Zet het bordje met confituur 30 seconden terug in de koelkast en trek daarna met je vinger door het midden van de confituur – als het oppervlak begint te rimpelen, is de confituur klaar en mag de pan van het vuur.

Recepten voor confituur :

Van aardbeienconfituur tot blauwe bessen compote; bekijk hieronder alle confituur recepten en ga heerlijk aan de slag met jouw favoriete fruit!

Wat heb je nodig om confituur te maken?

Van lege jampotten met bijpassende deksels tot handige hittebestendige trechter van RVS, je vindt alles wat je nodig hebt voor het maken van confituur in de categorie inmaakpotten.