Aardbeienjam met rabarbersiroop

Voor 4 potjes

Ingrediënten:
•  1 kg geleisuiker
•  1 kg aardbeien
•  sap van 1 citroen
•  100 ml biologische rabarbersiroop*

 

Benodigdheden: kokpot, pollepel*, bordje*, jamtrechter*, jampotten*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Doe de suiker samen met de aardbeien, het cirtroensap en de rabarbersiroop in een kookpot. 
  2. Breng zachtjes aan de kook en laat het geheel 4 minuten doorkoken. 
  3. Test of de jam voldoende is ingekookt: laat enkele druppels op een koud bord vallen. Als de jam meteen opstijft, kan je hem m.b.v. een jamtrechter in gesteriliseerde jampotjes doen. 



Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon van Aerschot van Macaron Manon

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.