Eton mess met frambozen en pistache 

Dit zomerse dessert - met laagjes frambozencompote en crème van slagroom, mascarpone, pistache en meringue - is makkelijk te maken en heel erg lekker! 



Aantal personen: 6 

Boodschappenlijst

Ingrediënten 

  • 300 g frambozen
  • 2 el balsamico framboos*
  • 1 el honing*
  • 250 g slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 2 el pistachepasta*
  • 75 g kant-en-klare meringue
  • Verse frambozen en eventueel fijngehakte pistachenoten om te garneren  

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Meng de frambozen, balsamico en de honing in een steelpan en verwarm op laag vuur. Laat indikken tot het fruit uit elkaar valt. Laat daarna afkoelen.
  2. Klop de slagroom met een garde lobbig en schep de mascarpone en pistachepasta erdoor.
  3. Verkruimel de meringue en schep voorzichtig door de room.
  4. Maak laagjes van de crème en de frambozencompote in de glaasjes. 
  5. Garneer met verse frambozen en eventueel met pistachenootjes. 

Dit recept is afkomstig uit het Oogstbewaarboek. Hierin vind je uitleg en recepten om je oogst te bewaren door er jam, chutney, siroop, gefermenteerde groenten of kombucha van te maken.