Harissa met rozenwater

Harissa is een Noord-Afrikaanse smaakmaker die je gebruikt om een gerecht meer pit te geven.  Met rozenwater geef je er een subtiele, licht bloemige smaak aan en maak je de saus minder pittig.

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Snijd de geroosterde paprika in stukjes. 
  2. Verwijder de zaadjes uit de pepers (of laat ze zitten voor extra pit). 
  3. Pureer alle ingrediënten, behalve het rozenwater, met een keukenmachine of staafmixer tot een gladde saus. 
  4. Voeg het rozenwater toe. 
  5. Gebruik direct of bewaar de harissa in een afgesloten potje in de koelkast.  
  6. Heerlijk bij gegrilde groenten, vis of vlees van de barbecue, couscous of een tajine. Je kunt de harissa met rozenwater ook toevoegen aan sauzen, soepen of een yoghurtdip of er een marinade van maken.  

Tip: De smaak van rozenwater kan snel overheersen. Proef de harissa daarom eerst voordat je er meer rozenwater aan toevoegt.