Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 1 geroosterde rode paprika (uit pot)
- 5 rode pepers
- 2 el Mix voor Harissa*
- 3 el olijfolie extra vierge*
- 1 tl zeezout*
- 1 el tomatenpuree
- Sap van een halve citroen
- 1 teentje knoflook
- ½ tl rozenwater*
Benodigdheden
- Keukenmachine of staafmixer
- Beugelpotje of afgesloten inmaakpot*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Snijd de geroosterde paprika in stukjes.
- Verwijder de zaadjes uit de pepers (of laat ze zitten voor extra pit).
- Pureer alle ingrediënten, behalve het rozenwater, met een keukenmachine of staafmixer tot een gladde saus.
- Voeg het rozenwater toe.
- Gebruik direct of bewaar de harissa in een afgesloten potje in de koelkast.
- Heerlijk bij gegrilde groenten, vis of vlees van de barbecue, couscous of een tajine. Je kunt de harissa met rozenwater ook toevoegen aan sauzen, soepen of een yoghurtdip of er een marinade van maken.
Tip: De smaak van rozenwater kan snel overheersen. Proef de harissa daarom eerst voordat je er meer rozenwater aan toevoegt.