Thaise kippensoep


Voor 2 personen
Ingrediënten:
• 1 el plantaardige olie
• 2 el rode currypasta
• 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
• 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
• ½ rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
• 2 stengels citroengras
• 1 cm gemberwortel
• 200 gr kipfilet, in blokjes gesneden
• 1 el rietsuiker
• 0,5 l kippenbouillon
• 250 ml kokosmelk
• sap van 1 limoen
• zout*
• verse koriander
Benodigdheden: kookpot/pan*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Zet een kookpot met de olie op het vuur.
- Stoof de fijngesnipperde look en ui aan met de currypasta en de chilipeper.
- Voeg de stengels citroengras en de gember toe en laat even stoven.
- Voeg de kippenblokjes toe en bak kort aan.
- Voeg ook de rietsuiker toe.
- Blus met de kokosmelk en voeg de kippenbouillon toe.
- Breng op smaak met limoensap en zout.
- Laat de soep doorkoken tot de kippenblokjes volledig gaar zijn.
- Serveer met wat plukjes koriander.
Extra: voeg eventueel stukjes tomaat of champignons toe!
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.