Pasta


Deze pasta is anders!
Het geheim ligt in de tarwekiem
De producten van „Antico Pastificio Morelli“ zijn uniek. Het geheim zit
in het ingrediënt dat je niet vindt in de gewone pasta’s: de tarwekiem,
het hart van de tarwe dat vitaminen en plantaardige proteïne bevat.
Gedurende het normale proces wordt de kern verwijderd van het meel om de
houdbaarheid te verhogen. Bij deze pasta wordt, dankzij een
ambachtelijke werkwijze, de verse tarwekiem opnieuw met het meel
vermengd.
Hierdoor wordt pasta verkregen met een unieke en fantastische smaak,
die tijdens het koken al een verrukkelijke geur geeft en het gekookte
water een lichtgroene kleur geeft als resultaat van de aanwezigheid van
de tarwekiem.
Niet alleen de aanwezigheid van de tarwekiem, maar ook de selectie
van het beste meel zorgt voor een goede kwaliteit. Nadat het deeg met de
machine is gekneed, wordt de pasta handmatig op pastarekken gerold
waarna het in droogkamers op niet meer dan 40º gedurende 36 uren
gedroogd wordt. Hierdoor worden de intensieve smaak en de voedzame
bestanddelen behouden. Er worden geen conserveringsmiddelen en
smaakstoffen toegevoegd.