Snelle aardbeientaart met sinaasappelmascarpone

Ingrediënten:
• bladerdeeg
• 250 g mascarpone
• 3 el suiker
• 250 g verse aardbeien
• 1 sinaasappel
• scheutje balsamicoazijn*
• scheutje Cointreau  

Benodigdheden: springvorm*, bakpapier, bakbonen*, eetlepel*, citroenschilrasp*, citruspers*, fruitmesje*, taartschotel*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.

  2. Vet een springvorm in (doorsnede ca. 22 cm) en doe het bladerdeeg erin.

  3. Prik met een vork een paar keer in de deegbodem en bedek vervolgens met bakpapier.

  4. Bak de bodem 10 minuten 'blind' met een vulling van bakbonen.

  5. Verwijder de bakvulling en strooi 1 eetlepel suiker over de deegbodem.

  6. Zet de bodem terug in de oven tot hij goudbruin en knapperig is.

  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit.

  9. Roer de mascarpone los met 2 el suiker, 1 el sinaasappelsap en de geraspte schil. Voeg ook een scheutje Cointreau toe.

  10. Maak de aardbeien schoon en snij ze doormidden. Roer de rest van het sinaasappelsap en een scheutje balsamicoazijn erdoor en zet even weg.

  11. Haal de taartbodem uit de vorm en zet op een serveerschaal.

  12. Verdeel het mascarponemengsel gelijkmatig over de deegbodem.


Laat de aardbeien uitlekken en verdeel over de mascarpone.