Thee


De heerlijke geur van thee, keuze uit heel veel smaken en soorten – dat is typisch Dille & Kamille! Ontdek bij ons zowel prachtige klassieke theesoorten – waaronder specialiteiten uit China, Japan en India – als diverse melanges met specerijen, bloemen of vruchten, rooibos en echte kruideninfusies. Bovendien is er ook elk seizoen een speciale, aan de tijd van het jaar aangepaste, melange. Al onze theeën bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige aroma’s dus. Waar mogelijk kiezen we voor biologisch.


Oolong thee zit qua smaak enigszins tussen groene en zwarte thee in: het frisse van groene thee, maar ook het volle karakter van zwarte thee. Het productieproces voor deze half-gefermenteerde thee is hetzelfde als bij zwarte thee, alleen is de fermentatiefase korter. Voor deze theesoort worden de hele theeblaadjes gerold; hierdoor behouden zij hun oorspronkelijke karakter en bloemige smaak. Het aroma en de smaak zijn zachter dan die van zwarte thee.
Ti Kuan Yin
Verfijnde, halfgefermenteerde thee uit de Chinese provincie Fujian. De theeblaadjes zijn opgerold, bij het ontvouwen in heet water geven ze hun volle, bloemige smaak en subtiel zoete aroma vrij. Deze handgeplukte thee is zacht maar vol van smaak, met een warme toets van geroosterd graan. Ook erg lekker bij kruidige, Aziatische gerechten.
Jasmine Chung Hao
Deze jasmijnthee van de allerbeste kwaliteit is afkomstig uit de Chinese provincie Fujian, de bakermat van deze theesoort. De fijnste, jonge theeknoppen en blaadjes worden afgedekt met verse jasmijnbloemen. Als 's nachts de bloemen opengaan, geven ze de thee een intense jasmijngeur. Delicaat en bloemig van smaak.


Witte thee dankt zijn naam aan de met zilverwitte ‘donshaartjes’ bedekte bladknoppen van de theestruik. Aan het begin van het groeiseizoen, nog voordat deze knoppen opengaan, worden de jonge theeblaadjes geplukt. Vervolgens worden ze in de zon verflenst en gedroogd. Dit delicate proces zorgt voor een lichtgekleurde, verfrissende thee met weinig theïne en een pure, lichtzoete smaak.
Pai Mu Tan
Bijzondere witte thee uit de Chinese provincie Fujian, waarvoor alleen de beste, donzige 'witte' bladknopjes en eerste twee blaadjes worden geplukt. Deze worden met zorg in de zon gedroogd, met als resultaat een delicate, lichtfrisse smaak en een zachte nootachtige geur. Pai Mu Tan is ook erg lekker om bij de maaltijd te drinken.


Rooibos is afkomstig van het blad en de twijgjes van de Zuid-Afrikaanse struik Aspalathus linearis. Het is dus eigenlijk geen ‘echte’ thee. Rode rooibos ondergaat hetzelfde fermentatieproces als zwarte thee. Groene rooibos, afkomstig van dezelfde struik, wordt niet gefermenteerd. Beide soorten zijn van nature theïnevrij, dus ook heel geschikt om ‘s avonds te drinken.
Seizoensthee
Elk seizoen vind je in onze winkels een
speciale, aan de tijd van het jaar aangepaste theemelange. Zo is er voor het
voorjaar een bloemig frisse lentemelange, een verwarmende, kruidige winterthee
en natuurlijk een feestelijke kerstmelange. In de zomer kun je bij ons kiezen uit verschillende
soorten ijsthee.
Kruiden voor thee
Bij Dille & Kamille vind je diverse kruiden om thee van te zetten, o.a. brandnetel, kamille, lindebloesem en zoethout: drink ze puur of stel er – naar smaak aangevuld met specerijen zoals kaneel of steranijs – je persoonlijke melange mee samen.

