Workshops Antwerpen

Op dit moment worden er geen workshop gegeven bij Dille & Kamille Antwerpen. Houd deze pagina goed in de gaten voor toekomstige workshops.

Workshop: Winterkransen maken van droogbloemen

Januari/februari: tijd van terugblikken en vooruitzien. We gebruiken de krans als symbool voor de cirkel van de seizoenen en gaan aan de slag met de gedroogde bloemenoogst van afgelopen zomer. Dat betekent tegelijkertijd voorpret voor het komende seizoen en genieten van het nu, met de knisperende strobloemen en grashalmen in je handen. Je leert de technische en creatieve handgrepen om een bijzondere en persoonlijke krans te maken en om het leven te vieren.

De workshop wordt georganiseerd door VELD & VAAS, de bloemenkwekerij en werkplaats van landschapshistoricus/kweker Mariette Kamphuis en kunstenaar/florist Denise Collignon. Op landgoed ‘Op Hodenpijl’ (vlakbij Delft) kweken zij slow flowers, biologisch en op volle grond. Het bloemenveld is het laboratorium voor hun werk, waarin de intense en vluchtige schoonheid van kiemen, groeien, bloeien en verval een rode draad vormt.

Workshop: Ecologisch poetsen

Maak zelf ecologische poetsproducten!

Ramen wijd open en meubels aan de kant – klaar voor de grote voorjaarsschoonmaak.
Anne Drake, auteur van de boeken "Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken" en Ecolifestyle. Aan de slag! geeft in onze winkels een workshop: natuurlijke schoonmaakmiddelen maken. Je maakt tijdens deze workshop 4 ecologische poetsproducten die goed zijn voor je huishouden, jezelf en het milieu :

- Waspoeder
- WC reiniger
- Allesreiniger
- Desinfecterende reiniger
- Citroen schuurcrème

Na afloop mag je alle poetsproducten in mooie verpakkingen mee naar huis nemen.

  • Zondag 1 maart 13.00 - 15.00
  • Kosten € 45,00 p.p. incl. koffie, thee, wat lekkers en de materialen.
  • Inschrijven via: anne@annedrake.be BELANGRIJK: vermeld de locatie van de workshop-winkel graag in het onderwerp van je mail