Green Friday bij Dille: wij gaan naar buiten! Jij ook?

Het is bij Dille & Kamille geen Black Friday, maar Green Friday. Een dag waarop we extra aandacht besteden aan de natuur. Op de dag dat consumenten wereldwijd worden aangespoord tot kopen, kiezen wij ervoor om op 24 november 2023 de deuren van al onze winkels in Nederland, België en Duitsland en de webshops, te sluiten. Op deze dag gaan we naar buiten om te helpen met de aanplant van 16 voedselbossen in Nederland, in samenwerking met Stichting Voedselbosbouw Nederland. Of helpen we met beheerwerken in gebieden van Natuurpunt.

Kijk met ons mee op Green Friday via Instagram @dilleenkamille.

Op 24 november 2023 zijn we gesloten en helpen we de natuur een handje!

Ons ‘eigen’ voedselbos

Sinds dit jaar hebben we een eigen voedselbos geadopteerd. De oogst hiervan kan worden verwerkt tot producten zoals confituur, siroop en cosmetica. Verder helpt dit voedselbos om een deel van onze CO2 footprint te compenseren én bevorderen voedselbossen o.a. de biodiversiteit.

Hans Geels - Algemeen Directeur:  "Voedselbossen zijn niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor de gemeenschap en toekomstige generaties. Ons eigen voedselbos in Schijndel is een belofte aan de toekomst, een plek waar mensen kunnen leren en genieten van de rijke diversiteit van de natuur."

Help je ook de natuur op Green Friday? 

Hieronder vind je een lijst met organisaties en initiatieven waar je zelf ook op verschillende manieren aan de slag kunt in de natuur!