Paddenstoelenstoof met aglio e peperoncino

Met onze mix voor pastasaus - met aglio (knoflook) en peperoncino (chilipeper) - en lekker veel paddenstoelen maak je een heerlijke, vegetarische paddenstoelenstoof.

Boodschappenlijst

Ingrediënten 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Borstel de paddenstoelen schoon en snij in grove stukken. 
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui glazig.  
  3. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 à 7 minuten tot ze goudbruin kleuren.  
  4. Doe de tomatenpuree erbij en bak 1 minuut mee. 
  5. Strooi de mix voor pastasaus (eerst even schudden) over het mengsel en roer goed door. Blus af met water of witte wijn en laat ca. 5 minuten inkoken. 
  6. Roer de room erdoor en laat de stoof op laag vuur 5 à 10 minuten zachtjes sudderen tot de saus iets is ingedikt. 
  7. Proef en breng op smaak met peper en zout.  
  8. Garneer de paddenstoelenstoof met peterselie, en eventueel extra gebakken paddenstoelen, en serveer met de pasta.