Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 500 g gemengde paddenstoelen
- 1 ui, fijngesneden
- 2 el extra vierge olijfolie*
- 2 el tomatenpuree
- 2 à 3 el mix voor pastasaus aglio e peperoncino*
- 100 ml water of witte wijn
- 250 ml (plantaardige) room
- Peper en zout*
- Peterselie
- 250 g pasta geveltjes*
Benodigdheden
- Champignonborstel*
- Gietijzeren pan, bijvoorbeeld een hapjespan of braadpan*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Borstel de paddenstoelen schoon en snij in grove stukken.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui glazig.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 à 7 minuten tot ze goudbruin kleuren.
- Doe de tomatenpuree erbij en bak 1 minuut mee.
- Strooi de mix voor pastasaus (eerst even schudden) over het mengsel en roer goed door. Blus af met water of witte wijn en laat ca. 5 minuten inkoken.
- Roer de room erdoor en laat de stoof op laag vuur 5 à 10 minuten zachtjes sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de paddenstoelenstoof met peterselie, en eventueel extra gebakken paddenstoelen, en serveer met de pasta.