Chocolade-koffie panna cotta

voor 6 personen

Bereidingstijd: de panna cotta moet 8u koelen

Ingrediënten:
• 1,25 l room (vetgehalte 35%)
• 100 g kristalsuiker
• 75 g Madécasse chocolade 92% cacao*
• 200 g sterke koffie (gemaakt met Attimo koffiebonen*)
• 4 blaadjes gelatine
• 6 suikerpopjes*
• 2 el poedersuiker

Benodigdheden: kommen*, steelpannetje*, pollepel*, 6 dessertglaasjes*, saus/soeplepel*, garde met balletje*, spuitzak*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
• Week 2 gelatineblaadjes in koud water. 
• Verwarm ondertussen 500 ml room met 80 g kristalsuiker. 
• Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de warme room. Meng goed. Zet het vuur uit. 
• Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door het warme mengsel. 
• Verdeel het chocolademengsel over 6 glaasjes en zet minstens 4 uur in de koelkast. 
• Week de resterende 2 gelatineblaadjes in koud water. 
• Verwarm 500 ml room met 20 g kristalsuiker. 
• Voeg de koffie toe en meng goed. Zet het vuur uit. 
• Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door het warme mengsel. 
• Laat het koffiemengsel afkoelen tot het lauw aanvoelt. 
• Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel het koffiemengsel in een nieuw laagje over de glaasjes. 
• Zet terug voor minstens 4 uur in de koelkast.
• Haal de panna cotta-glaasjes voor het serveren uit de koelkast. 
• Klop de resterende 0,25 l room met de poedersuiker op tot een stevige slagroom. 
• Doe een toefje slagroom in elk glaasje en decoreer met een suikerpopje.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van
South & Pepper.