Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 3 Doyenné du Comice peren
- 250 ml slagroom
- 500 g mascarpone
- 4 el kaneel-kardemom siroop*
- Cantuccini tradizionale (180 g)*
- 2 kopjes afgekoelde espresso van Andoro koffiebonen*
- Chocolade tablet 100% pure cacao*
- Cacaopoeder
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Schil de peren, snijd doormidden en verwijder het klokhuis.
- Snijd de peren (met een mesje of handmandoline) in de lengte in dunne plakjes.
- Klop de slagroom stijf.
- Meng in een andere kom de mascarpone met de siroop.
- Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
- Breek de cantuccini in stukjes. Verdeel over de bodem van de schaal en schenk de espresso erover.
- Leg de helft van de plakjes peer op de laag cantuccini en verdeel hier de helft van de mascarponeroom over.
- Herhaal met de resterende peer en mascarponeroom.
- Rasp de pure chocolade erover en bestrooi eventueel met wat cacaopoeder.
- Zet de peramisu minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om goed op te stijven.