Pho noedelsoep

Voor 4 personen

Ingrediënten:
Voor de soep:
• 1 l bouillon naar keuze (kip, rund, groenten)
• 1 kleine ui, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, gesnipperd
• 3 kruidnagels*
• 3 anijssterren*
• 3 zwarte peperkorrels*
• 3 cm gember, geschild en in plakjes gesneden
• 1 eetl. vissaus
• arachide- of zonnebloemolie
• 400 gram rijstnoedels
• 300 gram shiitake, in stukken gesneden
• 1 paksoi, in stukken gesneden
• 100 gr taugé
• 100 gr edamame/sojaboontjes, gedopt 
• 1 kaneelstokje*

Om te garneren:
• sesamzaadjes
• bosui, in ringetjes
• korianderblaadjes
• basilicumblaadjes
• rode peper, in ringetjes
• limoen, in dunne partjes
• sesamolie

Benodigdheden: pan/kookpot, maatkan*, snij-/schilmesje*, snijplank*, houten lepel*, soeplepel*, (soep)kommen*
*verkrijgbaar bij Dille & Kamille 

Bereiding:

  1. Verhit een scheutje olie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten op matig vuur.
  2. Voeg de kruidnagel, steranijs, peperkorrels, het kaneelstokje, plakjes gember en vissaus toe.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Zeef de bouillon en doe terug in de pan.
  5. Voeg de noedels, shiitake en groenten toe, breng aan de kook en laat 2-3 minuten koken.
  6. Verdeel de noedels en groenten over vier voorverwarmde kommen. Schenk de bouillon erover heen.
  7. Garneer de soep naar smaak met één of meer van de ingrediënten en dien op.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.