Dirty matcha latte met pistachecrème  

Hou je van matcha en van koffie? Probeer dan eens deze dirty matcha latte: de perfecte combinatie van matcha en espresso. Extra lekker met zoete pistachecrème!



Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • Voor 1 glas   
  • 1 tl matcha shizuka*
  • 30 - 40 ml water van 80 ˚C 
  • 1 el pistachecrème* 
  • 100 ml opgeschuimde melk     
  • 1 kopje medium roast espresso van Andoro koffiebonen of gemalen koffie* 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Doe het matcha poeder in een kom en voeg het warme water toe.  
  2. Klop met de matcha klopper in een W-vorm tot het schuimig is. 
  3. Lepel de pistachecrème in een glas of mok.
  4. Schenk de opgeklopte matcha in het glas en voeg de melk toe.
  5. Giet de espresso er langzaam bij (langs de rand van het glas).  

 Tip: je kunt ook een iced dirty matcha latte maken. Gebruik hiervoor koude melk en serveer met ijsblokjes.