Door drukte bij de bezorgdiensten kan je bestelling langer onderweg zijn. Levering vóór de kerst kunnen we niet garanderen.

De volgende kleurcodes kunnen op de row gezet worden voor de corona melding. Deze kan je selecteren door bij row op het tandwiel te klikken en daar de achtergrond kleur te selecteren.

#768985
#A0B6B0
#D93F41
#DD6832
#C9C9B8
#6B795F
#4A5571
#6F5F6D
#DDAC98
#DFC65D
#741B25

Matcha ritueel voor een kleine pauze

Voor het bereiden van een matcha latte heb je tijd en aandacht nodig. Een mooi ritueel om een kleine pauze in je dag in te lassen!

Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • 1 tl matcha* 
  • 80 ml water  
  • 80 ml (plantaardige) melk of meer naar smaak   

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Kook het water en laat ongeveer 5 minuten afkoelen tot ca. 80 °C (te heet water kan de matcha bitter maken).  
  2. Week de matcha klopper een paar minuten in warm water zodat de bamboevezels soepel worden.   
  3. Schep de matcha in het zeefje. Zeef de poeder in een kom om klontjes te vermijden.   
  4. Voeg het water toe en klop langzaam in een 8-vorm met de matcha klopper.  
  5. Maak daarna snelle zigzagbewegingen in een w-vorm tot er een mooie schuimlaag ontstaat.  
  6. Klop de melk op en giet bij de matcha voor een krachtige latte. Voor een minder sterke smaak voeg je meer melk toe.  
  7. Schenk de matcha latte in een hittebestendig glas.  
  8. Spoel de matcha klopper voorzichtig schoon met water en laat goed drogen.