Meimaand Groentemaand bij Dille & Kamille

Gezond, minder belastend voor het milieu en ontzettend lekker: in mei is het Meimaand Groentemaand bij Dille & Kamille. Met het kookboek Groentefeest en met pop-up restaurants in 2 landen zetten we deze maand groente in het zonnetje!

Kookboek Groentefeest van sterrenchef Sidney Schutte

Speciaal voor onze 50ste verjaardag ontwikkelden we samen met Sidney Schutte, chef-kok van tweesterrenrestaurant Spectrum in hotel Waldorf Astoria in Amsterdam, het kookboek Groentefeest.

In Groentefeest staan 100 verrassende groenterecepten, met 56 verschillende groenten, variërend van salades en stoofgerechten tot ovenschotels, elegante bijgerechten en lichtzoete groentedesserts. 

Bekijk & bestel het kookboek >

Het Dille & Kamille pop-up restaurant - een unieke ervaring!

Tijdens Meimaand Groentemaand verwelkomen we je graag als gast in het Dille & Kamille pop-up restaurant! Geniet van een heerlijk 5-gangendiner met groente, met zorg samengesteld door chef-kok Sidney Schutte en geïnspireerd op recepten uit Groentefeest.

In België kan je op 22, 23 en 24 mei aanschuiven voor deze unieke ervaring. Het pop-up restaurant is dan te vinden in Antwerpen, in de kapel achter onze winkel op de Vleminckstraat 9. Op 14, 16, 17 en 18 mei is het pop-up restaurant in Utrecht, in de sfeervolle serre aan de Oudegracht 176.  

Lees meer  & reserveren >

Smaakmakers uit Groentefeest

Olijfolie

Olijfolie is een echte smaakmaker in allerlei soorten gerechten en het wordt veel gebruikt in de recepten uit Groentefeest.  Dille & Kamille heeft alleen olijfolie van de hoogste kwaliteit in het assortiment, de extra vierge olijfolie. Deze olijfolie is ook geschikt om in te bakken.

Balsamico azijn

Een goede balsamico azijn zorgt voor een echte smaakexplosie in je gerechten. Onze balsamico is afkomstig uit het Italiaanse Modena en wordt gemaakt door een eeuwenoud familiebedrijf. Heerlijk in groentegerechten en puur (over een salade) ook heel erg lekker.

Gerookte paprika

Gerookt paprikapoeder geeft een kleine 'kick' die gerechten soms nodig hebben. Je hebt vaak maar een klein beetje nodig van deze specerij om een lekkere, rokerige smaak toe te voegen. Gerookt paprikapoeder is verkrijgbaar zoet, licht pittig en pittig gerookt.

Vadouvan

Vadouvan is een kerriemengsel uit Zuidoost-India, met een Frans tintje vanwege de vroegere koloniale invloed in die regio. De smaak is heel kruidig en vrij mild. Gebruik Vadouvan in curry's en stoofpotjes, maar zeker ook om gerechten een milde kerriesmaak te geven.

Een recept met olijfolie uit Groentefeest is bijvoorbeeld:

Witte balsamico wordt bijvoorbeeld gebruikt in:

  • Salade van groene appel en avocado. Bekijk het recept hier op onze website of vind hem in Groentefeest op p. 56

Donkere balsamico gebruik je in Sidney's recept voor:

Gerookt paprikapoeder uitproberen? Wij tippen de volgende recepten van Sidney:

  • Krokante avocado met knoflookcrème op p. 55
  • En op p. 101 de Gevulde pasta en kikkererwten-ragout

Een bijzonder gerecht uit Groentefeest met Vadouvan:

  • Gebakken paddenstoelen met vadouvan-polenta, 
    mandarijn en oude kaas op p. 153
  • Of bekijk hier ons recept voor 'Pompoensoep met camembert en vadouvan'. 

Recepten uit Groentefeest met deze smaakmakers

Gevulde pasta en kikkererwten-ragout
Hasselback-aardappelen met Munster kaas en spinazie
Salade van groene appel en avocado
Gebakken paddenstoelen met vadouvan-polenta
Koolraap op bladerdeeg en vijgen

2 recepten vol groente!

Salade van groene appel, avocado, haricots verts en groene asperge

De frisse smaken van deze rijke salade (vol groene groente én groene appel) zijn heerlijk in combinatie met de pestodressing! 

Bekijk het recept >

Koude soep van doperwtjes

Deze koude soep van vers gedopte erwtjes serveer je met een bijzondere appel-cashewnotencrème, Thaise basilicum en frisse geitenyoghurt. Verrassend en vol smaak!

Bekijk het recept >

Dille & Kamille en Sidney Schutte

Lekker én bewust eten is zowel voor Dille & Kamille als voor Sidney Schutte een belangrijk aandachtspunt. Het eten van meer groenten, het liefst biologisch en van het seizoen, is gezond en ontzettend lekker. Bovendien doe je er de planeet ook een groot plezier mee.

En dit is precies wat Dille & Kamille al 50 jaar wil: mensen inspireren om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur. Uit deze gedeelde visie is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen, met als resultaat het kookboek Groentefeest. 

Handige keukenhulpjes

Bij Dille & Kamille vind je allerlei handige keukenhulpjes die je helpen bij het bereiden van een lekker en gezond gerecht vol groente. Met onze uienkam kan je bijvoorbeeld moeiteloos - en veilig - uien in mooie ringen snijden of snipperen. En met onze juliennesnijder maak je van wortel, courgette of komkommer in een handomdraai dunne reepjes.

Met deze, en nog veel meer, kleine keukenhulpjes (die na gebruik zo de la in kunnen) kook je thuis als een echte chef-kok!