Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 500 g bakmix voor appeltaart*
- 1 ei
- 175 g roomboter, in blokjes
- 1 el amandelextract*
- 125 g rozijnen en cranberry mix
- 3 el whisky of cognac naar keuze
- 6 à 7 appels (Elstar en goudrenetten)
- 3 el appeltaartkruiden*
- 2 el kaneelsuiker*
- 2 el paneermeel
- 1 el melk
- 4 el confituur appel & kaneel*
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Kneed een soepel deeg van de bakmix, de helft van het ei, de roomboter en het amandelextract. Dek het deeg af met de bijenwasdoek en laat het een half uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 ˚C.
- Verwarm de rozijnen, cranberry’s en sterke drank in de steelpan. Aan de kook brengen en laten staan om te wellen.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Vermeng de blokjes met de uitgelekte rozijnen en cranberry’s, de appeltaartkruiden en de kaneelsuiker.
- Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem. Bekleed de bodem en zijkanten van de vorm met 2/3 van het deeg, houd de rest apart. Strooi het paneermeel over de deegbodem en vul de vorm met het appelmengsel.
- Rol de rest van het deeg uit, vorm smalle reepjes en maak een vlechtwerk over de appelvulling. Klop de rest van het ei met de melk en bestrijk hier de bovenkant van de taart mee.
- Bak de taart in ca. 50 minuten gaar en bruin.
- Verwarm de jam met een lepel water en bestrijk hier de nog warme appeltaart mee. Laat de taart goed afkoelen voordat je de springvorm losmaakt.