Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 2 peren
- 30 - 35 g pecannoten
- 2 tl kaneel*
- 1 el honing*
- 4 vellen bladerdeeg
- Eigeel van 1 ei
- 2 el karamelpasta *
Zo maak je het perentaartje
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Schil de peren, snij ze in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis.
- Hak de pecannoten fijn en meng met de kaneel en honing. Vul hiermee de 4 holtes van de peren en dek af met een vel koud bladerdeeg.
- Draai het taartje om en smeer het bladerdeeg in met eigeel.
- Zet de perentaartjes ca. 20 minuten in de oven, tot de peer zacht is (dit kun je testen met een caketester*).
- Verwarm, als de taartjes bijna klaar zijn, de karamelpasta in een pannetje zodat het iets vloeibaarder wordt.
- Haal de perentaartjes uit de oven en giet de warme karamel erover.