Perentaartje met warme karamel  

Voor 4 personen 

Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • 2 peren 
  • 30 - 35 g pecannoten 
  • 2 tl kaneel
  • 1 el honing
  • 4 vellen bladerdeeg 
  • Eigeel van 1 ei 
  • 2 el karamelpasta

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Zo maak je het perentaartje  

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Schil de peren, snij ze in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis.
  3. Hak de pecannoten fijn en meng met de kaneel en honing. Vul hiermee de 4 holtes van de peren en dek af met een vel koud bladerdeeg.
  4. Draai het taartje om en smeer het bladerdeeg in met eigeel.
  5. Zet de perentaartjes ca. 20 minuten in de oven, tot de peer zacht is (dit kun je testen met een caketester*).
  6. Verwarm, als de taartjes bijna klaar zijn, de karamelpasta in een pannetje zodat het iets vloeibaarder wordt.
  7. Haal de perentaartjes uit de oven en giet de warme karamel erover.