Hartige taart met groene asperges, erwtjes en gedroogde dragon

Voor 1 lange, rechthoekige taart 

Bereidingstijd: 1u30 
 
Ingrediënten: 
Voor het deeg 
• 400 g zelfrijzende bloem 
• 200 g boter
• 100 ml water 
• snuifje zout 

Voor de vulling 
• 6-8 groene asperges 
• 100 g doperwtjes 
• 4 eieren 
• 200 ml room 
• 100 g emmentaler kaas, geraspt  
• handvol verse groene kruiden: peterselie, kervel… + extra om af te werken 
• 2 el gedroogde dragon
• 70 g feta
 • peper en zout
Benodigdheden: kommen, huishoudfolie, deegroller, rechthoekige bakvorm met losse bodem, bakpapier, bakkwastje, vork, bakbonen, kookpot, vergietgarde .

 
Bereiding: 
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Maak het deeg: meng de bloem met het zout en de boter en kneed tot een korrelig deeg. 
  3. Meng er het water doorheen totdat je een goed stevig deeg krijgt. Voeg eventueel wat extra water toe als het deeg te droog is. 
  4. Vorm een bal van het deeg en wikkel in huishoudfolie. Zet 30 min. in de koelkast. 
  5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. 
  6. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier (laat de randen vrij). 
  7. Leg het deeg in de vorm, verwijder het overtollige deeg langs de randen en prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem. 
  8. Bedek de bodem met bakpapier en vul met bakbonen. 
  9. Bak de taartbodem ca. 15 min. met de blindbakvulling in de oven. 
  10. Haal de taart uit de oven, verwijder de bakbonen en het bovenste laagje bakpapier.  
  11. Maak de vulling: blancheer de asperges en de erwtjes in gezouten water en laat uitlekken. 
  12. Leg de groente op de bodem van de taart. 
  13. Meng de losgeklopte eieren met de room en geraspte emmentaler, kruid met peper en zout en voeg de fijngehakte groene kruiden en de gedroogde dragon toe. 
  14. Giet het roommengsel in de taartbodem over de groente. 
  15. Verkruimel er wat feta over en bak ca. 35 min. in de voorverwarmde oven. 
  16. Haal de taart uit de oven en werk af met wat verse kruiden. 
 
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.