Quiche met pompoen

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• olijfolie
• 1 rode ui
• balsamico-azijn*
• 1 el bruine suiker
• 1 kleine pompoen
• 250 g ricotta
• 3 eieren
• 80 g verse geitenkaas
• tijm* 
• versgemalen peper*
• zeezout*
• 250 g bloem
• 125 g koude boter, in blokjes
• 1 el koud water

Benodigdheden: mengkom*, schaaltje*, garde*, meelzeef*, huishoudfolie, snijmesje*, snijplank*, koekenpan*, pollepel*, quichevorm*, bakplaat*, deegroller*, bakpapier, bakbonen*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Maak het deeg: zeef de bloem en schep er een theelepel zout en wat tijmblaadjes door. 
  2. Wrijf er met je handen de boterblokjes door en maak een kuiltje in het midden. 
  3. Klop een ei los met een eetlepel water en giet in het kuiltje. 
  4. Kneed het deeg goed en rol het tot een bolletje. 
  5. Wikkel in huishoudfolie en zet het 1 uur in de koelkast.
  6. Maak intussen de vulling: schil de ui en snijd in ringetjes. 
  7. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de ui glazig. 
  8. Blus met een scheutje balsamico-azijn en meng met de bruine suiker. Laat kort karameliseren. 
  9. Kruid met peper en zout. 
  10. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  11. Snijd de pompoen in halve maantjes en bak 15 minuten op een bakplaat in de oven. 
  12. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit. 
  13. Bekleed er de bodem van een quichevorm mee. Prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem.
  14. Bedek met bakpapier en vul met bakbonen. 
  15. Haal de pompoen uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180°C. 
  16. Bak de taartbodem 15-20 minuten met de blindbakvulling. 
  17. Haal de deegbodem uit de oven en verwijder bakpapier en bakbonen. 
  18. Verdeel de gekarameliseerde rode ui over de bodem. 
  19. Klop de ricotta los met 2 eieren en kruid met peper en zout. Verdeel over de deegbodem. 
  20. Snijd de geitenkaas in plakjes en leg ze samen met de pompoenmaantjes op de ricotta. 
  21. Werk af met wat tijmblaadjes. 
  22. Bak de quiche ca. 25 minuten in de oven.

 

 Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.