Dorade uit de oven met pittige aardappeltjes


Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 1 dorade, in zijn geheel schoongemaakt
• 2 takjes tijm
• 1 takje citroenverbena
• 2 takjes platte peterselie
• 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
•1 citroen
• 10 aardappeltjes, in plakjes gesneden
• 1tl barbecuekruiden*
• peper en zout*
• pittige tomatensaus*
• olijfolie*
Benodigdheden: kookpot/pan*, vergiet*, snijmesje*, ovenschaal*, bakkwastje*, pannetje*, pollepel*, spatel*, serveerschalen*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Breng een pan met water aan de kook en blancheer de aardappels.
- Giet na vier minuten af en droog de aardappeltjes.
- Verhit de oven voor op 180° C.
- Snij de aardappels in plakjes.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Leg er een laagje van de plakjes aardappel in en bestrooi met zout en de barbecuekruiden.
- Leg de vis op de aardappels en bestrooi met de knoflook, takjes verse kruiden, 1 tl citroensap en 3 tl olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten, tot de vis en aardappelen gaar zijn.
- Verhit intussen de tomatensaus in een pannetje.
- Haal de vis uit de oven en leg op een serveerschaal.
- Doe de aardappelen in een aparte schaal en giet hier de tomatensaus bij. Meng goed.
- Haal de vis van de graat en serveer op een bord met wat pittige aardappeltjes en een schijfje citroen.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Ingrid Hofstra.