Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 250 g kapucijners en 150 g andere bonen
- 500 g champignons
- 2 teentjes knoflook
- 2 el stoofkruiden*
- 2 uien
- Zonnebloemolie
- Zeezout met chilipeper*
Garnituur
- Piccalilly*
- Chutney*
- Cornichons
- Gebakken uitjes
Bereiding
- Doe de bonen in het vergiet en spoel goed af onder koud stromend water. Week de bonen hierna een nachtje in ongeveer vier keer zoveel water.
- Giet de bonen met het weekvocht in een pan en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag zodra het water kookt. Laat garen volgens de kooktijd op de verpakking (de kooktijd is afhankelijk van de soort boon). Voeg geen zout toe, anders springen de bonen open.
- Snijd de champignons in vieren en snipper de knoflook fijn.
- Verhit een beetje zonnebloemolie in de pan. Fruit de knoflook aan en bak de champignons mee tot ze goudbruin kleuren. Strooi de stoofkruiden erover en voeg wat bonenvocht toe.
- Snijd de uien in halve ringen en bak goed aan in zonnebloemolie.
- Giet de bonen af, doe in een schaal en meng met de uien en champignons. Breng op smaak met zeezout.
- Serveer de kapiteinsstoof met verschillende soorten garnituur.